lunes, 31 de octubre de 2011

Octubre 2011


Setembre es casi inhàbil per al nostre cor. Les Pastoretes i la Setmana de Bous d'Algemesí, tenen al director "missing", però fent un esforç, el 12 de Setembre assajarem per a veure el tò de la Coral, i poder començar a l'Octubre amb tots els efectius preparats.

Per a la junta, el primer Trimestre del curs (o l'últim trimestre de l'any), suposa una càrrega de treball extra, perquè cal reunir-se amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament i definir les activitats del curs 2011-2012, elaborar l'ordre del dia per a l'Assemblea General Ordinària de la Coral, organitzar el dinar de Santa Cecília, preparar la loteria de Nadal, Concert de Nadales, ...........

Enguany, ens ha eixit un repte nou. Una activitat que ens ompli d'orgull. El 30 d'Octubre, en el cinqué aniversari de la seua mort, participarem en un concert-homenatge al MESTRE Diego Ramón i Lluch, impulsor de la nostra Coral Polifònica l'any 1998.
 
L'Assemblea General Ordinària corresponent a este exercici, es va celebrar el dimecres 26 a les 21:30 hores en segona convocatòria, i  la ferem al Centre d'Usos Múltiples. L'ordre del dia va ser l'habitual, lectura i aprovació de l'acta anterior i informar de les activitats realitzades i de les previstes. El nombre d'assistents va ser de vint persones. Ací hi han algunes fotos del moment.




 







En la part econòmica,  volem destacar que gràcies al diners que ens tornaren en la Loteria de Nadal i  la del Xiquet,  tenim un coixí per a enguany que ens compensarà un poc la disminució d'ingressos per subvencions dels organismes públics.
En la part social  remarquem la disminució del nombre de membres en la Coral. Per distintes circumstàncies, hem tingut vuit baixes, però hem de destacar les cinc noves altes: Pepe Bay, Imma Noguera, Inés Noguera, Adela Osca i Maria Alòs.
 
El Concert "In Memoriam" de Diego, l'organitza la Schola Cantorum d'Algemesí, i es celebra a la Capella de la Comunió de la Basilica de Sant Jaume d'Algemesí el Diumenge 30 d'Octubre a les vuit de la vesprada. Per cert, estan restaurant l'orgue de la Basílica, i tenen previst ficar-lo en marxa en Abril del 2012.

Els partíceps del homenatge son la nostra Coral Polifònica Mestre Llorenç Ruiz i la Coral Polifònica de Manuel, dos dels cors iniciats per Diego i dirigits actualment pel seu alumne Pepe Lluís Sanchis i Camarasa.
 
El dia del Concert quedarem a les sis en la Capella de la Comunió per a fer unes proves de veu i de col·locació a l'escenari. Mentre feien el Rosari i la Missa, ens desplaçarem a la Capella de la Troballa per a fer un repàs al concert abans de les vuit.
 
Comença el Concert. La presentació del mateix la fa Vicent Pellicer de la Schola Cantorum, i un membre de cada Coral (Voro Montañana per la de Guadassuar i Christine Varillon per la de Manuel). Tots tres van tindre unes paraules de recordatòri i d'agraïment a Diego per la seua tasca en pro del Cant Coral . El concert és dirigit per Pepe Lluís Sanchis. La capella estava de gom a gom. Diego ha sigut una persona molt volguda en Algemesí
 
 El repertòri va ser el següent:
 
Repertòri
In Memorian “DIEGO RAMÓN  I LLUCH” (Algemesí)
30 – Octubre - 2011

Coral Polifònica Mestre Llorenç Ruiz Guadassuar

      
       Besame y Abraçame              Cançoner Duc de Calàbria
       El Moliner del Freser              Trad. Inglesa (Harm Manuel Oltra i Ferrer)
       Idil•li                                    Joan Altisent
       Vell pelegrí                             Espiritual negre (Harm. Jean Pagot)
       Aldapeko                               Trad. D’Euskadi (Harm. Jean Pagot)
       El Rossinyol                            Trad. Catalana (Harm. A. Pérez Moya)
       Eres como la nieve                 Cristobal Halffter
       Bolero de Guadassuar             Diego Ramón i Lluch

Coral Polifònica de Manuel

       Ti parti cor mio caro                 Filippo Azzailolo
       Hymne à la nuit                        Jean-Philippe Ramenau
       Signore delle Cime                    Giuseppe de Marzi
       Rosa de bardissa                       H.Werner
       Mai la nau                                 Thomas Campian
       Maitia nun sira                          J. Uruñuela
       Jovenívola                                Lluis Millet
       What a wonderful world!            G.D. Weiss i B. Thiele

Els dos cors junts

       Pandur                                     Popular hongaresa (Harm. Lajos Bárdos)
       Hi havia tres xiquetes               Diego Ramón i Lluch
       El Yumurí                                  Diego Ramón i Lluch

Amb membres de la Schola Cantorum

       El carrer de l'ermita                   Diego Ramón i Lluch  (Dirigida per Júlia Oltra)
       Xumba, xumba                          Diego Ramón i Lluch


El Concert va quedar molt bé, i el públic assistent, va bravejar(*) al director després del Concert.

Ací unes fotos del dia:





Quatre membres de la nostre Coral: Hortensia, Rosa, Amparo i Voro van reforçar la Coral de Manuel, i entre els assajos, les proves i el Concert, s'unflaren a cantar. Segur que a la nit mes d'un va somniar un altra volta amb el concert.


(*)Bravejar: Repetir continuament la paraula "bravo", mentre aplaudeixen, com a reconeixement de la bona ejecució/interpretació d'una obra. 

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario